#KG364 – “We kunnen buigen, maar niet breken”

De afgelopen week stond in het teken van Lutsharel Geertruida. De deal met RB Leipzig klapte onverwachts en we mogen (nog even) van hem genieten in De Kuip. In een nieuwe aflevering van Kein Geloel bespreken we het laatste transfernieuws en blikken we vooruit op de eerste wedstrijd van het seizoen.

Een van zijn opvolgers is donderdag al gepresenteerd in de vorm van oude bekende Bart Nieuwkoop, maar Geertruida blijft in ieder geval voorlopig Feyenoorder. Door een, wederom, te laag bod van RB Leipzig (29 miljoen euro) zijn de onderhandelingen gestaakt en is een transfer naar Oost Duitsland van de baan.

De Duitsers zijn doorgeschakeld naar een alternatief en hebben deze inmiddels ook al officieel gepresenteerd. Geertruida heeft via een Instagram bericht zijn frustratie geuit en zal zelf net zo verbaasd zijn geweest als alle Feyenoord supporters. In deze aflevering van Kein Geloel vragen we ons af of dit invloed zal hebben op zijn spel, of hij nu nog een jaar Feyenoorder blijft en of zijn opvolger Bart Nieuwkoop wel nodig was geweest.

Verder wordt er uitgebreid vooruitgeblikt op de competitie-opener. Aanstaande zondag staat Feyenoord – Fortuna Sittard op het programma. Met een nieuwe trainersstaf en een waslijst aan nieuwe internationale versterkingen heeft de club uit Sittard een nieuw gezicht gekregen.

Traditiegetrouw doet de kampioen van het afgelopen jaar het vaak goed in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar wat is het track record van Feyenoord tegen de trainer Danny Buijs? Zullen we Bart Nieuwkoop of Ayase Ueda zondag ook kunnen aanschouwen in De Kuip? En hoe staat de rest van de selectie ervoor? In deze aflevering van Kein Geloel blikken wij in ieder geval met veel vertrouwen vooruit naar aanstaande zondag, waarin de eerste drie punten van seizoen 2023/2024 gepakt moeten gaan worden in een kolkende Kuip vol handdoeken en sjaals.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.