#KG363 – “Red Bull geeft je pegels”

Niet Feyenoord, maar PSV ging er vrijdag met de Johan Cruijff Schaal vandoor. In de Kuip waren de Eindhovenaren met 0-1 te sterk voor de landskampioen. In een nieuwe aflevering van Kein Geloel wordt er teruggeblikt op de verloren wedstrijd.

Op internet en in televisieprogramma’s werden na de verloren topper keiharde conclusies getrokken. Het gros van die bevindingen was negatief. De wereld van de Feyenoord-supporter ziet er, een week nadat Feyenoord er in de eigen Kuip nog zo knap in was geslaagd om Benfica te verslaan, een stuk somberder uit. Maar is het wel zo eerlijk om pas na één nederlaag conclusies over de speelstijl, de spelers en hun fitheid te trekken?

Duidelijk is inmiddels dat Lutsharel Geertruida waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het rood/wit gespeeld heeft. Het jeugdproduct van Varkenoord gaat voor om en nabij 30 miljoen naar Red Bull Leipzig en levert de Kuipclub een transferrecord op. Is dat bedrag wel genoeg? Of zou Dennis te Kloese met zijn vuist op tafel moeten slaan en een hoger bedrag eisen?

Op transfergebied is er in deze aflevering van Kein Geloel voldoende te bespreken. De opvolger van Geertruida moet uit Brazilië komen en inmiddels is duidelijk dat de Kroatisch international Luka Ivanusec na het tweeluik tussen Dinamo Zagreb en AEK Athene in de Champions League kwalificatie naar Rotterdam komt.

En hoewel Feyenoord jeugdproducten en publieksfavorieten Orkun Kökçü en Geertruida deze zomer verloren heeft, is het dromen over nieuwe aanwas. De Slowaakse aanvaller Leo Sauer steelt deze voorbereiding de harten en de onder 18 van Feyenoord – geleid door trainer Robin van Persie – versloeg afgelopen weekeinde de ene na de andere voetbalreus tijdens een jeugdtoernooi in Zagreb en nam de cup mee naar huis.

Dat belooft wat voor de Youth League, waaraan dat team dit jaar meedoet. Wellicht staan de opvolgers van Justin Bijlow, Kökçü of Geertruida – die in 2017 ook aan dat toernooi meededen – wel op.

Sponsor van deze week is: NordVPN

Pak je EXCLUSIEVE NordVPN Deal door naar nordvpn.com/keingeloel te gaan voor een enorme korting op je NordVPN abbo + 1 extra maand gratis! Het is volledig risicovrij met Nord’s 30 dagen geld-terug-garantie!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.