#KG318 – “Hartman zet Varkenoord weer op de kaart”

Feyenoord is medekoploper van de eredivisie. Dat er desondanks gemor is nadat de Rotterdammers midweeks niet sprankelden tegen laagvlieger Cambuur, geeft aan dat de lat behoorlijk omhoog gegaan is. In de podcast Kein Geloel wordt erover gesproken.

Nee, het sprankelde niet, donderdagavond tegen Cambuur. Feyenoord kwam in de eigen Kuip niet verder dan een magere 1-0 overwinning op de ploeg van Pascal Bosschaart. Kansen waren er ook niet in overvloed en op het einde kwamen de Friezen nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Justin Bijlow. 

Waar veel Feyenoorders niet het gewenste niveau haalden, stak nota bene Quilindschy Hartman er met kop en schouders bovenuit. Het jeugdexponent van Varkenoord maakte het enige doelpunt van de avond en won zo’n beetje al z’n persoonlijke duels. Was Feyenoord in de zomer nog zo naarstig op zoek naar een linksback, bleek die gewoon al lang en breed in huis te zijn. 

De jongeling zet Varkenoord weer op de kaart. Want hoewel ook de podcastmakers van Kein Geloel vaak lovend zijn over trainer Arne Slot, mag de coach wel wat kritiek ontvangen op basis van het feit dat hij maar weinig naar de jeugdopleiding omkijkt. Steek tijd in die jonkies en ze betalen het later terug, laat ook ‘Q’ nu zien.

Eén van die Varkenoord-talenten die ook nog niet de kans heeft gehad onder Slot is Marouan Azarkan. De kleine aanvaller is daarom voor het tweede jaar op een rij verhuurd aan Excelsior. Waar hij vorig jaar nog in de Keuken Kampioen Divisie zijn acties en doelpunten maakte, doet hij dat nu in de eredivisie. En hoe: 2 goals en 3 assists. En dat in slechts tien potjes. 

Excelsior is zondag de laatste opponent van Feyenoord voordat het WK in Qatar begint. Na Volendam is Excelsior de ploeg met de meeste goals tegen. Lukt het Feyenoord om dan zondag eindelijk eens aan dat doelsaldo te schaven of hapert PSV in eigen huis tegen AZ? Dan is Feyenoord bijna twee maanden lang de koploper van de eredivisie. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.