#KG309 – “De reservesleutel van de 6 ligt op Varkenoord”

In de zoektocht naar zijn perfecte basiself, experimenteerde Arne Slot zondag met zijn tactiek. Of het handig was de 5-3-2-formatie te testen tegen uitdager FC Twente, kan je je afvragen. In de podcast Kein Geloel is het onderwerp van gesprek. 

Want met drie centrale verdedigers en twee wingbacks zag Feyenoord er in de eigen Kuip maar onwennig uit. Niet voor niets domineerden de Tukkers in het eerste halfuur. Eenmaal terug naar het oude systeem geswitcht, liep het voor de Rotterdammers stukken beter. En dan hielp het ook dat Feyenoord eens toesloeg uit standaardsituaties.  

Voor het eerst sinds 2019 scoorde de Kuipclub weer eens in de eredivisie uit een vrije trap. Nu deed Orkun Kökçü het, drie jaar geleden was Sam Larsson de laatste die succesvol was op die manier. Feyenoords aanvoerder deed een boekje open over de trainingswijze en wat blijkt? Er is jaren amper getraind op het wapen.  

Over wapens gesproken. Nieuwkomer Dávid Hancko ontpopt zich in zijn eerste weken als Feyenoorder als dé man van het team. Centraal achterin maakte hij indruk, als linksback was hij ook weer de uitblinker. En hij maakte zijn tweede treffer. Ter vergelijking: Gernot Trauner maakte in 58 duels in het rood/wit geen enkele goal. 

In de podcast wordt ook het laatste gerucht omtrent Feyenoord besproken: DP World zou weleens vanaf volgend jaar op het shirt kunnen prijken als hoofdsponsor. Dat is een staatsbedrijf uit Dubai en dat zou daarmee een morele kwestie voor Feyenoords-bestuurders kunnen vormen. Moet de club dat willen?  

Ten slotte wordt er in de nieuwste aflevering van de podcast vooruitgeblikt op het Europese duel met FC Midtjylland. De Denen waren in eigen huis beter dan het team van Slot, al werden de punten gedeeld. Moet Hancko weer op links starten? Heeft Jacob Rasmussen genoeg laten zien om weer te beginnen? Hoe zal de voorhoede eruit zien?  

En over die zoektocht naar de ideale elf gesproken. Lutsharel Geertruida lijkt Feyenoords nieuwe nummer 6 te worden. Het alternatief met Kökçü en Quinten Timber in een verdedigende rol, lijkt minder uit te pakken. Moet Slot niet naar de Academy kijken? Ligt de reservesleutel niet gewoon op Varkenoord? 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.