#KG308 – “Slot mag verder puzzelen, maar op 10”

Het positieve nieuws: Feyenoord is in groep F in de Europa League nog altijd koploper. Bekijk je het van de iets minder zonnige kant, kan je concluderen dat de Rotterdammers donderdagavond in Denemarken tegen FC Midtjylland maar bar weinig klaarspeelden. In de podcast Kein Geloel wordt de wedstrijd besproken. 

De VAR was de ploeg van trainer Arne Slot nog goed gezind, maar ondanks een 0-2 ruststand ging Feyenoord zonder overwinning terug in het vliegtuig naar Rotterdam. Goals van Sebastian Szymański en Orkun Kökçü bleken helaas niet genoeg voor de eerste Europa League-overwinning buiten de Kuip sinds 2014. Zoals trainer Slot ook toegaf na de wedstrijd, de Denen waren eigenlijk de hele wedstrijd beter. 

Dat de populaire oefenmeester nog niet uitgepuzzeld is, werd ook in Herning duidelijk. Onderwerp van gesprek in de podcast is de voorhoede, die tegen de Denen niet thuis gaf. De Pool Szymański was een van de weinigen die wel een hoog niveau haalde. Het lijkt toch wel dat Slot niet meer na hoeft te denken welke speler hij op de 10-positie moet zetten. Al is het natuurlijk de vraag of hij ongeschonden uit de strijd is gekomen, na meerdere Deense pogingen hem uit de wedstrijd te schoppen.

Met ongetwijfeld een hoop chagrijn in de ploeg moet Feyenoord snel het optimisme zien terug te winnen. Komende zondag komt FC Twente naar De Kuip. De ploeg van trainer Ron Jans, dat een puntje minder heeft dan de Rotterdammers, komt dit seizoen fris voor de dag in de eredivisie en heeft bovendien een uitgebalanceerde selectie. Het duel met FC Twente is het startsein van een cruciale week, want later volgen Midtjylland-thuis en AZ-uit. Maken of kraken dus, deze week. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.