#KG306 – “Stop de Perzen! Alireza is een held!”

Het interlandvoetbal zit er voorlopig op. De focus kan weer op Feyenoord. Hoe deden onze internationals het afgelopen periode? In de nieuwste aflevering van Kein Geloel worden de waarschijnlijke WK-gangers onder de loep genomen. 

Zo kwamen Polen-international Sebastian Szymański en Mexico-spits Santiago Giménez in actie, maar stal Alireza Jahanbakhsh de show. De Iraanse aanvaller drukt dit seizoen sowieso zijn stempel. Waar hij door het halve legioen al naar de uitgang werd gekeken, knokte hij zich knap terug in het Feyenoord-elftal.  

En bij de Iraanse ploeg laat hij zich ook regelmatig zien. Tegen Uruguay en Senegal scoorde hij weliswaar niet, maar was hij met een politiek protest blikvanger. En dat mag gerust heldhaftig genoemd worden, omdat er in zijn thuisland celstraffen staan op zulke acties. 

Komende zondag staat het duel met zijn voormalig werkgever NEC op het programma. De Nijmegenaren blazen dit seizoen hoog van de toren. Met Oranje-goalie Jasper Cillessen, spelmaker Oussama Tannane en toptalent Elayis Tavsan hopen ze een plek in de subtop af te dwingen.  

Voor Feyenoord is het vooral zaak om in Nijmegen, waar in 2015 voor het laatst verloren werd, de 4-3 nederlaag tegen PSV weg te spoelen. Waar moet Lutsharel Geertruida spelen? En moet wereldreiziger Marcos López rust krijgen? En zal Louis van Gaal verrast worden door Justin Bijlow, die zondag tegenover zijn concurrent staat?

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.