#KG300 – “Het leek wel alsof ze allemaal Pfeiffer hadden”

Oei, dat deed even pijn. Feyenoords rentree in Europa leek dik een uur helemaal nergens op. Lazio Roma liet geen spaan heel van de Rotterdammers, met een dikke 4-2 nederlaag als gevolg. In Kein Geloel wordt de de vinger op de zere plek gelegd. 

De conclusie: eigenlijk verdiende geen enkele basisspeler een voldoende. Miljoenenaankoop Quinten Timber zakte diep door het ijs, zelfs de doorgaans betrouwbare keeper Justin Bijlow zag eruit als een onzekere debutant. Na een half uur leek er een monsterscore in de maak voor de Italianen, maar misschien is het gevoel na een degelijke tweede helft daarom toch nog enigszins positief te noemen. 

Het was even wennen om een podcast op te nemen na een nederlaag, want afgelopen seizoen leek iedere donderdagavond wel een feestavond. Feit is dat Feyenoord in poule F na één speelronde onderaan staat. Maar wat zegt dat eigenlijk? Toen de Rotterdammers in 2014 eerste eindigden, werd ook het eerst duel bij Sevilla kansloos verloren.  

Lang treuren kan Feyenoord niet, want zondag wacht het thuisduel met Sparta. De stadsderby was vorig jaar in eigen huis een simpele prooi voor de Kuipclub, maar dit seizoen komen de Spangenaren een stuk beter voor de dag. Zijn de Noorse verrassingen Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano – die vorig jaar nog op de radar in Zuid stond – in staat om Feyenoord een volgende dreun uit te delen?  

Of stelt de runner-up van de eredivisie gewoon orde op zaken? Gaan we de Braziliaanse vleugelflitser Paixão, die al even inviel in Rome, iets langer zien? Krijgt Santiago Giménez, die met aanvoerder Orkun Kökçü stond ruzie te maken, een basisplek? En wat te denken van Alireza Jahanbakhsh? Hoe lang blijft de beste invaller van Feyenoord op de bank? 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.