#KG299 – “Arnesen breekt ons technisch hart”

Een ouderwets Feyenoord én de nieuwe look van onze club in 1 wedstrijd: we zagen beiden in Deventer. Een op papier zwakke broeder krijgt vleugels in de Adelaarshorst, waar het altijd wel een beetje kan spoken, en Feyenoord ligt op z’n gat. Maar net zo makkelijk stonden dezelfde spelers ook gewoon weer op om ondanks drie tegengoals betrekkelijk eenvoudig te winnen van Go Ahead.

Hoogtepunten? Die waren er genoeg. Wålemark die echt zijn vorm lijkt te vinden, alweer een goede invalbeurt van zowel Hartman als Alireza, Danilo die zoveel meer concurrentie biedt dan verwacht én de veerkracht van deze ploeg. Het werkt soms frustrerend, maar vaak geruststellend. Er zit eindelijk (héél) veel voetbal in.

Dat is te danken aan de man waarvan Feyenoord vroeger dan verwacht en gehoopt afscheid heeft genomen. Arnesen vertrekt en het technisch hart huilt een beetje mee. Ja, natuurlijk zaten er ouderwetse miskopen tussen, maar Arnesen heeft de organisatie als geheel een enorme professionaliteitsboost gegeven. Zowel qua interne organisatie en visie als het gemoderniseerde scoutingsapparaat. Niet voor niets ontvangt de voormalig TD niets dan lof van Te Kloese en co. Laatstgenoemde bleef overigens duidelijk in een interview op Feyenoord TV: Feyenoord speelt gewoon in De Kuip. Wellicht een allerlaatste zetje voor Van Merwijk, die er na een kwart eeuw de brui aan geeft. Grote vraag blijft: wat gaat er nu met de failliete tempel aan de Maas gebeuren? Gaat een nieuwe Van Merwijk er nog maar een keer mee leuren of komt er helemaal niemand meer op zijn post? 

Zonder supporters, zelfs zonder Business Club, reist de selectie deze week af naar Rome voor het eerste EL-duel met Lazio. In Kein Geloel bespreken we de statistieken tegen Italiaanse clubs, het voordeel van een eerste pot tegen een topploeg, de middelvinger van Tomasson en de markante coach van Lazio, die wellicht voor een slofje peuken wel is over te halen.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.