#KG298 – “Zelfs zonder 6 krijgt deze transferzomer een dikke 8”

Voor Feyenoord-directeur Dennis te Kloese zullen de weken tot de volgende transferperiode er een stuk rustiger uitzien dan de afgelopen twee maanden. Het was misschien wel de gekste, leukste en succesvolste transferperiode van Feyenoord uit de clubgeschiedenis. 

In de nieuwste aflevering van de podcast Kein Geloel wordt er teruggeblikt op de verrichtingen van Feyenoord op de transfermarkt. Dat begon nog met een inzamelingsactie voor Cyriel Dessers, het eindigde met een vet positief saldo van meer dan dertig miljoen euro. Het uitgaande transferrecord werd verbroken en er werd een krankzinnige hoeveelheid geld neergelegd voor nieuwkomers. Ook de twee recentste aankopen Ezequiel Bullaude en Fredrik Bjørkan worden onder de loep genomen. 

De vraag is echter of het niet adequaat vervangen van de naar Benfica vertrokken Fredrik Aursnes door Te Kloese & co. een smetje op een verder prima transferzomer is. De flinke knal na een enorme vuurwerkshow bleef uit op transferdeadlineday, waardoor er toch wat zorgen zijn om de 6-positie. En ondanks het ontbreken van die 6, verdient Feyenoord een dikke 8 voor deze transferzomer, vinden de mannen achter de microfoons. 

Igor Paixão, een van de vijftien nieuwkomers deze zomer, kan komende zaterdag tegen Go Ahead Eagles in actie komen. Hij heeft zijn pasje binnen, en mag officieel aan de slag als Feyenoorder. Gaat trainer Arne Slot direct met hem starten, of laat hij zijn aanval staan zoals het vorige week tegen FC Emmen stond? Tegen het nog puntloze Go Ahead Eagles is er weer een kans dat het een avondje ‘op de muur kloppen’ wordt, dus een creatieve impuls van de Braziliaanse vleugelflitser is verre van uitgesloten. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.