#KG295 – “Jens, je hebt nog records te breken”

Gewonnen in Waalwijk. En daar was toch wel veel mee gezegd. Het Slotball van vorig seizoen laat nog wel even op zich wachten. Niet gek met zoveel nieuwelingen die aan elkaar én aan de speelstijl van Slot moeten wennen. Paniek? Nee dus, maar het acclimatiseren mag nu wel langzamerhand achter de rug zijn voor de meesten.

Genoeg lichtpuntjes ook, gelukkig. De invalbeurt van Wålemark, de ijzersterke Trauner en natuurlijk het debuut van Hartman, die na lange blessures zelf als een van de weinige níét het geloof had opgegeven om ooit nog voor Feyenoord 1 uit te komen. En geslaagd is ‘ie.

De 0-0 tegen Heerenveen blijkt al de laatste wedstrijd van Aursnes te zijn geweest. In deze Kein Geloel – waar we overigens nog nieuws te melden hebben – zijn de meningen over zijn vertrek verdeeld: een werelddeal zoals je zelfs in casino’s nauwelijks tegenkomt, maar een uitzonderlijke voetballer verlaat wel de Kuip. En is hij zomaar te vervangen?

Maar bovenal staan we stil bij een mogelijk vertrek van clubicoon Jens Toornstra. Een zeldzaamheid in het moderne voetbal om bijna tien jaar bij een club te blijven. Een zeldzaamheid, omdat hij nooit moppert en altijd weer bovenkomt. En Jens heeft nog veel om voor te spelen. Dus asjeblieft, blijf nog even Jens. Je hebt nog records te breken.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.