#KG296 – Komt Gnonto dan alsnog naar De Kuip?”

De emoties zullen zaterdag, kort voor aftrap bij Feyenoord – FC Emmen door De Kuip gieren, wanneer Jens Toornstra het Legioen na acht jaar hondstrouwe dienst vaarwel zwaait. Zijn onverwachte bliksemvertrek sloeg in als donderslag bij heldere hemel. In de nieuwste aflevering van de podcast Kein Geloel wordt ingezoomd op de exit van de clubman pur sang. 

Maar waar komt Jens Toornstra op de schaal van clubiconen? Het was twee jaar geleden als eens een de titel van een Kein Geloel-aflevering. Met dik 300 wedstrijden in de benen, een schaal, twee bekers, twee Johan Cruijff-schalen, een Europese finale en een boel doelpunten en assists is zijn waarde wel duidelijk. Maar welk moment uit zijn acht seizoenen tijd typeert Toornstra het best? Daar wordt een antwoord op gezocht in de podcast. 

Tegen FC Emmen – waar ook de vertrokken Fredrik Aursnes niet van de partij zal zijn – moet er afgerekend worden met een mindere statistiek: Feyenoord won de laatste drie officiële wedstrijden in de Kuip niet. De vraag is of het gepromoveerde Emmen een muur neerzet in de Kuip, zoals Heerenveen dat twee weken geleden ook deed. Wie de eerste drie duels van de ploeg van Dick Lukkien bekijken, kan al snel concluderen dat dat het strijdplan in ieder geval niet zal worden. 

Gaat steraankoop Dávid Hancko direct zijn debuut maken voor de Rotterdammers? En zien we al een glimp van Marcos López of maakt Quilindschy Hartman zijn eerste officiële minuten in De Kuip? Arne Slot heeft weer wat te kiezen. Want ook voorin heeft hij in ieder geval genoeg smaken. Grote vraag is wel hoeveel krediet zijn AZ-lievelingetje Oussama Idrissi nog heeft. Op voorhand lijkt een avondje tegen Keziah Veendorp uitstekend om het zelfvertrouwen wat op te krikken. 

Een dag voor de wedstrijd is er eerst nog de loting voor de groepsfase van de Europa League. Duidelijk is dat Feyenoord in Pot 2 zit en dus sterke tegenstanders als Arsenal, Manchester United en AS Roma kan loten. En ja, hoor. Het kan gewoon: want komt FC Zürich uit de koker, komt transfertarget Willy Gnonto dit seizoen toch nog naar De Kuip! 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.