#KG294 – “Hey Benfica, dokken of opbokken!”

Feyenoord verwelkomde deze week aanwinsten nummer elf en twaalf. Met Igor Paixão en Timon Wellenreuther krijgt het elftal nog meer body. En dan zijn de Rotterdammers nog niets een klaar op de markt. In de nieuwste aflevering worden de laatste ontwikkelingen besproken.

Want wordt Wellenreuther nu als tweede of derde doelman gehaald? De Duitser speelde in het verleden nog Champions League met Schalke’04 en haalde met Willem II eens de bekerfinale, maar hoe presteerde hij de afgelopen jaren? 

De komst van Wellenreuther volgt daags na het vertrek van talent Thijs Jansen. De twintiger wordt een jaar uitgeleend aan Top Oss, maar de vraag is of hij daar veel aan spelen gaat toekomen. Norbert Alblas is daar namelijk eerste goalie en keepte vorig seizoen alles. 

Bovendien is het tijdelijke vertrek van Jansen ook een tikkie voor de ambities van het onder 21-eltal. Is dat met het vertrek van ook andere sterkhouders Denzel Hall, Delano Ladan en Lennard Hartjes nog altijd een serieuze kandidaat om mee te strijden om de titel en daarmee promotie naar de tweede divisie? 

In de strijd om een belangrijkere prijs, namelijk de eredivisie, gaat Feyenoord zondag bij RKC op bezoek. In Waalwijk staat Michiel Kramer nog altijd onder contract, maar heeft een groot deel van het team van Joseph Oosting een volledige metamorfose ondergaan.   

Feyenoord won de eerste uitwedstrijd en kan zondag dus nog een volle score behouden als het gaat om resultaten in uitduels. Daar schortte het voor de Kuipclub in het verleden nog al eens aan. Hoeveel punten haalt Feyenoord doorgaans buitenshuis? En hoeveel zijn er nodig om kampioen te worden? Je hoort het in Kein Geloel. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.