#KG286 – “Circus Mourinho is weer neergestreken, hoor”

Over vijf dagen speelt Feyenoord de Conference League-finale tegen AS Roma in Tirana. Welke Feyenoord-supporter heeft er komende woensdag nog vingernagels over?  

Zeker na de Europa League-finale – waar het Rangers van onze Giovanni van Bronckhorst helaas net naast het zilverwerk greep – is de spanning weer wat toegenomen. ‘Laat ons het in vredesnaam niet op strafschoppen aankomen’, is een gedachte die bij veel Feyenoorders door het hoofd spookt. Maar dat is dan buiten onze captain Justin Bijlow gerekend. De doelman liep gisteren in Portugal met een big smile rond en lijkt zich klaar te stomen voor de finale.  

Achter de schermen is technisch directeur Frank Arnesen vast druk bezig met de selectie van volgend seizoen. De eerste aanwinst is direct een spectaculaire: voormalig FC Twente-goaltjesdief Danilo. Gaat hij komend seizoen met Cyriel Dessers vechten voor een plekje in de spits, aangezien Bryan Linssen waarschijnlijk naar Japan vertrekt? De Nigeriaanse Belg gaat na de Conference League-finale met Arnesen om de tafel, maar zijn eigen woorden verraden stiekem wat hij zelf wilt: ,,Het gras is niet altijd groener aan de overkant.” 

Feyenoord werkt dan in alle rust en stilte naar woensdag toe, Roma kan vanavond nog aan de bak tegen Torino voor een Europees ticket. José Mourinho vindt het maar niks dat Feyenoord meer rust heeft en dekte zich op de persdag van Roma al wat in. De Portugees riep vervolgens het Albanese publiek op om achter zijn ploeg te gaan staan, zéker omdat er een Albaniër in de Romeinse selectie zit. Hij vergat erbij te vertellen dat die Albaniër amper speelt. Circus Mourinho is weer neergestreken… 

Over finales gesproken. Feyenoord onder 21 hoopt zich de kwalificeren voor een allesbeslissende finale tegen Jong Volendam om een plekje in de Tweede Divisie. Dan zal de ploeg van trainer Sipke Hulshoff wel eerst op Varkenoord moeten afrekenen met de leeftijdsgenoten van Almere City. Die wedstrijd wordt om 15.00 uur afgetrapt en kan de steun van honderden Feyenoord-aanhangers gebruiken! 

Kein Geloel maakt in aanloop naar de finale in de Conference-League een aantal specials. De komende dagen verschijnen er op het Patreon-kanaal van de podcast speciale uitzendingen met onder meer Ebi Smolarek over de UEFA Cup-winst in 2002, met Wim Rijsbergen over de finale in 1974, met Rinus Israël over het succes in 1970 toen Feyenoord de Europacup 1 mee naar huis nam. Ook met Danny Buijs, Edwin Zoetebier en Emile Schelvis wordt er over de finale gesproken. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.