#KG287 – “In Slot We Trust”

Het is zover. Waar we nooit van hadden durven dromen, toen we Guus Til ons ternauwernood redde van een complete afgang. Toen we de in Israël niet verder kwamen dan een gelijkspel en toen we Feyenoord in de achtste finale toch een helftje zagen schutteren in Belgrado. De finale staat nu écht voor de deur.

Heerlijk dat we geen excuses meer hebben om het finalegevoel, de bijbehorende spanning en het dromen over de uitslag uit te stellen. Heerlijk, maar ongelofelijk spannend. Deze dagen komen we er als Legioen achter wat adrenaline met ons gaat doen. Tirana wordt van ons.

Aan de vooravond van een lange reis richting Albanië nemen we nog één keer een Kein Geloel op, op Nederlandse bodem. Slot is er klaar voor, Feyenoord is er klaar voor, wij zijn er klaar voor. Het eerste fluitsignaal kan niet snel genoeg beginnen. Maar eerst: genieten van de trip!

In deze Kein Geloel bespreken we nog even de ‘Road to Tirana’. Hoe een legendarisch spandoek vol zelfspot waarheid wordt. 

Maar natuurlijk blikken we – helaas – ook nog terug op de waardeloze middag op Varkenoord, waar de Onder 21 promotie naar de Tweede Divisie uit handen gaf. En dat betekent dat Melvin Boel volgend jaar opnieuw veroordeeld is tot potjes tegen Jong Zwolle en Jong Groningen en Jong Willem II. Geen volle amateurtribunes, maar sfeerloze bijveldjes. Het enige smetje op dit seizoen. Maar een met misschien, serieuze gevolgen. Een klein ‘bedankje’ aan de voormalig Clown van de Week’ is wel op z’n plaats, al had Feyenoord deze pot tegen Almere een stuk serieuzer kunnen nemen.

Maar dat ter zijde; want er telt nu maar één ding. We proosten op Tirana. Goede reis, kameraden!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.