#KG285 – “Allemaal leuk en aardig, maar… Ke akoma bileta?”

Ja, prima natuurlijk. Speelronde 34 zit erop. En normaliter is het een speelronde waar we naar snakken, omdat we dan toch écht wel klaar zijn met het seizoen. De Eredivisie zit erop, maar het hoofdgerecht moet over een weekje nog worden voorgeschoteld.

De gedachten dwalen in een zonovergoten Kuip al snel af naar Tirana. Op Varkenoord tijdens de PMDS kon het, tenzij zeer geforceerd, eigenlijk nergens anders over gaan. Op de tribunes van de Kuip moest men toch ook wel erg hun best doen om het niet over de Conference League finale te hebben en ja: zelfs op het veld leek het erop dat niet iedereen helemaal met het hoofd bij Twente was.

Memorabel was de pot tegen de nummer 4 van Nederland dus niet. Behalve dan dat het de wedstrijd is vóór de pot van het jaar (of decennium?). Hopelijk verschijnt deze vraag over een jaar of 20 in Professor Feyenoord.

In Kein Geloel ontkomen we er ook niet aan. Naast de nabeschouwing op Twente, waar een aantal spelers absoluut niet thuis gaf, gaat het uiteraard over de clash tegen Rome. En vooral rijst de vraag: hoe komen we deze week door, voordat we met tienduizenden naar Albanië afreizen? Een kaartenjacht helpt wel voor de afleiding, onze opponent a la Koning Arne bestuderen is ook fijne bezigheidstherapie. Maar dé tip komt van Jopie.

Verleg de focus op Onder 21 deze week. De ploeg draait de laatste week als een tierelier en speelt aanstaande zaterdag op Varkenoord een razend belangrijke pot tegen de leeftijdsgenoten van Almere City. Winst betekent een stap dichterbij de Tweede Divisie en dan dus ein-de-lijk de piramide in. Mooi voor de spelers, leuk voor de trainer, maar vooral cruciaal voor de toekomstplannen van Stam en co. Kortom: de ultieme afleiding is een tripje naar Varkenoord om ze die laatste horde over te schreeuwen.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.