#KG272 – “Als zelfs Van der Vaart enthousiast wordt over Malacia…”

Er waren jaren dat Feyenoord in de interlandperiode alleen Renato Tapia uitzwaaide wanneer het interlandcircus weer opgetrommeld werd. Inmiddels telt Feyenoord een bont gezelschap aan internationals. In een nieuwe aflevering van Kein Geloel worden de prestaties van de Feyenoorders bij hun landen onder de loep genomen.
Hoe doodzonde is het dat Feyenoords goudklompjes Orkun Kökçü en Luis Sinisterra komende winter niet op het WK te bewonderen zijn? Heeft Justin Bijlows vervanger Ofir Marciano bij Israël zijn zelfvertrouwen teruggewonnen? En kan de discussie over de linksbackpositie bij Oranje gestopt worden na de goede prestaties van Tyrell Malacia?
Terwijl Feyenoords internationals over de hele wereld uitwaaierden, stond De Kuip in de spotlights. De Tempel op Zuid is namelijk 85 jaar oud. In de rubriek Kein Gelouvre worden de concertkaartjes van U2 en Michael Jackson in De Kuip behandeld. Want De Kuip is meer dan Feyenoord alleen. Grote sterren traden namelijk maar wat graag in de Kuip op. Van Bob Dylan tot Madonna. Van Prince tot Pink Floyd. En dus ook van U2 tot Michael Jackson.
In die prachtige Kuip staat zaterdag weer een avondwedstrijd op het programma. Het geplaagde en in degradatienood verkerende Willem II komt naar Rotterdam. En er zijn best wat Feyenoord-linkjes. Zo is Martin van Geel algemeen directeur in Tilburg, spelen Wessel Dammers en Miquel Nelom in het rood-wit-blauw en moet Kevin Hofland het zinkende schip proberen veilig aan de kust te krijgen.
Voor het team van trainer Arne Slot lijkt Willem II de ideale tegenstander om de zure nasmaak na de verloren klassieker in Amsterdam weg te spoelen. Enige vraagtekens: keert Luis Sinisterra op tijd terug uit Colombia? En is Lutsharel Geertruida hersteld van zijn bovenbeenblessure?

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.