#KG271 met Ramon Hendriks – “Kampioen worden met O21 leeft”

Na Annouk Boshuizen, Quilindschy Hartman en Cyriel Dessers schoof er deze week alweer een Feyenoord-speler achter de podcastmicrofoon bij Kein Geloel. Verdediger Ramon Hendriks gaf een inkijkje in zijn carrière en droom om definitief bij Feyenoord door te breken.
Vorige week tekende de getalenteerde centrumverdediger annex linksback tot 2025 bij in De Kuip. Hendriks maakte een aantal jaren terug deel uit van een behoorlijk getalenteerde lichting. Ondanks dat de meervoudig jeugdinternational vrijwel altijd aanvoerder was, maakten leeftijdsgenoten Orkun Kökçü, Wouter Burger, Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia eerder de overstap van Varkenoord naar De Kuip. Waarom hij toch geduldig bleef, hoor je in de nieuwste aflevering van Kein Geloel.
Hendriks komt uit een talentvolle familie. Zo speelt zijn zusje bij de beloften van Feyenoord en kan ook zijn jongere broertje binnenkort een stap naar het profvoetbal maken. Zelf had hij als piepjong talent bij FC Dordrecht niets te klagen over aandacht van profclubs. Want niet alleen Feyenoord stond voor hem op de stop, ook Ajax en Arsenal gooiden een hengeltje uit. “Maar we komen uit een echte Feyenoord-familie, dan kan je maar naar één club gaan.”
Op Varkenoord transformeerde Hendriks van een soms ietwat druistige kaartenpakker tot een beresterke kalme verdediger. Dit seizoen klopt hij op de deur van trainer Arne Slot en maakte de pas 20-jarige voetballer zowel in de eredivisie, als ook Europees zijn debuut. Met de O21 strijdt hij dit seizoen om promotie naar de tweede divisie en stiekem hoop hij nog een grotere rol te krijgen bij het eerste. “Dit kan nog een heel leuk seizoen worden, zeker als we ook verder komen in de Conference League. Daar gaan we voor.”

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.