#KG267- ”Arnesen slaagt pas als het transferrecord van Kuyt aan diggelen is”

‘Het beste halfuur’ die Arne Slot tot nu toe van Feyenoord heeft gezien, aldus de hoofdtrainer zelf. En hij heeft gelijk ook: Sparta had in de rust geen energie om tactieken te bespreken, want het lag buiten adem in de kleedkamer. Feyenoord pakte vast en liet niet meer los.
Het is genieten in de Kuip, waar weer (te weinig) publiek bij mocht. We zagen een geweldige Kökçü, Alireza die steeds meer in vorm raakt, Til die er maar weer eens 2 bij prikt en we zagen ook waarom Slot voor Geertruida kiest als de tegenstander 5-3-2 speelt. Slotball zoals we het eerder zagen, maar nóg een tandje beter.
In Kein Geloel blikken we uitgebreid terug op de 4-0 winst in de stadsderby. En de conclusie is eenvoudig: het is Slot die de kwaliteiten en gebreken binnen de selectie perfect herkend, maar laten we ook de rol van Arnesen niet negeren: de technisch directeur is met het aantrekken van spelers als Aursnes, Trauner en Til medeverantwoordelijk voor het succes. Dat deel van het examen is geslaagd, maar de grootste test komt nog: ein-de-lijk eens cashen op de transfermarkt.
Arnesen leek in gesprekken met ESPN, Rijnmond en het eigen Feyenoord TV duidelijk: hij wil blijven. Voor de continuïteit is dat toe te juichen, maar het huiswerk is immens: een transferrecord komende zomer moet een reële doelstelling zijn.