#KG254 – “Wim Jansen is Mister Geen Woorden Maar Daden”

Een groot Feyenoorder is niet meer. Wim Jansen, Mister Geen Woorden Maar Daden, staat logischerwijs daags na zijn overlijden centraal in de 254ste aflevering van Kein Geloel. Met een beetje hulp van alle geweldige verhalen, de beelden op YouTube en de input van voormalig ploeggenoot Wim Rijsbergen en Feyenoord-historicus Jan Oudenaarden houden we de herinnering aan deze Feyenoord-icoon levend.

Bijna 500 wedstrijden in het rood-wit, de Europa Cup 1, de UEFA Cup, kampioenschappen, bekers, en als trainer verantwoordelijk voor de ommekeer na randje faillissement; Jansen verdient een geweldig afscheid en een nog groter eerbetoon. Een standbeeld? Het ligt voor de hand. Naast Coen, of misschien wel mooier: op Varkenoord, de plek waar hij het liefst kwam.

Achter gesloten deuren werd er ook gevoetbald. Waar Vitesse vorige week nog te sterk was in De Kuip werd er op het door Jansen zo geliefde Varkenoord wel met klinkende cijfers van de Arnhemmers gewonnen. Dessers klopt, nee hij trapt werkelijk waar de deur van Arne Slot in met zijn vier goals en nieuwkomer Wålemark zadelt de trainer met een luxeprobleem op.