#KG253 – “Sshht! Niet verklappen hoe goed Aursnes is!”

We moesten het doen en we deden het. Wederom liet Feyenoord na een nederlaag zien dat het veerkracht heeft. Met name de tweede helft in Nijmegen was op en top Slotball. Het doorgaans dappere en redelijk succesvolle NEC creëerde niet eerder dit seizoen zó weinig kansen en kreeg – met een 5-mansverdediging – niet eerder zoveel kansen tegen. Een groot compliment aan Slot die, behalve het uitvallen van Geertruida, veel zag om tevreden over te zijn.

Jahanbakhsh die zichzelf eindelijk beloonde met een goede wedstrijd, Kökçü met een wereldgoal en vooral de constante druk op de helft van de tegenstander. Maar vooral: Aursnes. De Noor is zó constant, zo dominant en zo’n baken van rust dat het haast niet meer opvalt. Veel beter gaat Arnesen niet presteren.

Ook buiten het veld gebeurt er genoeg. Zo lijkt er een flinke deal met het kledingmerk Castore in de maak waar we honderd keer Fredrik Aursnes van kunnen kopen. Wat levert de deal – naast geld – nog meer op of doen we er beter aan om een merk als Adidas op de borst te hebben?

Verder bespreken we in Kein Geloel de beroerde Bakens, borduren we in Polletje Kapen voort op de volgende Willem van Hanegem Trofee en bespreken we de mogelijke komst van Jorrit Hendrix. En ja, die kan in de Road to Tirana zomaar van pas komen.