Aflevering 68 – “Gio moet oppassen dat hij zelf niet gewisseld wordt”

Welgeteld 1 punt hebben we overgehouden aan twee confrontaties tegen VVV. De enorme wanvertoning in Venlo betekent een ontzettend zuur einde van een week die nog mooi begon, met de bekerwinst op PSV. Letterlijk het enige waar we nog een beetje vrolijk van kunnen worden.

Want echt te lachen valt er niet meer in en rond De Kuip, moeder aller stadions. Van Persie die wederom 20 minuten voor Jan Lul warmloopt en nota bene in de ploeg komt voor Jørgensen, in plaats van er een verdediger of middenvelder uit te halen of Van Persie op ‘10’ te zetten. Gio houdt er, al langere tijd, een discutabel wisselbeleid op na. En ondanks onschatbaar veel waardering voor wat hij Feyenoord gebracht heeft (de schaal na 18 jaar), lijkt de magie nu wel een beetje uitgewerkt en moet Gio de komende maanden zorgen dat het niet nóg verontrustender wordt.

Verder bespreken Johan, Rob en Wesley in Kein Geloel de ontwikkelingen rondom Feyenoord City. Een ‘expertise-interview’ met twee entertainment-kenners leert dat de zogenaamde ‘residentials’ vooral geen last van supporters moeten krijgen en dat Feyenoord zich vooral niet meer als voetbalclub moet zien, maar als ‘internationale community’. Tel daar de financiële deal met Goldman Sachs, de Kuip als onderpand voor 17,5 miljoen om architecten en anderen te kunnen betalen en de allure van het nieuwe stadion bij op. In hoeverre blijft Feyenoord die vertrouwde club waar supporters zich thuis voelen?

Tot slot tóch nog 1 lichtpuntje: Onder 19 mag het opnemen tegen Nitra voor de UEFA Youth League. Hulde voor Varkenoord!