#KGSpecial – “Vizier op Varkenoord”

Feyenoord kwam afgelopen weekeinde niet in actie, dus hoog tijd voor een Kein Geloel Special. In deze aflevering wordt er met een vergrootglas gekeken naar Varkenoord, de kraamkamer van Feyenoord 1. Over de talenten, de doorstroming naar het eerste elftal, Robin van Persie en de Youth League. 

Samen met Varkenoord-kenners Kelly de Korte en Feyenoord Youth Watcher Sjoerd zoomt Johan in op de Feyenoord Academy. De twee gasten in deze aflevering hebben een speciale voorliefde voor Varkenoord, maar waar komt die eigenlijk vandaan? Wat drijft de twitterende nieuwsjager en wie is toch favoriete Varkenoord-product aller tijden? 

Kritiek is er al jaren op Feyenoords beloftenelftal, de onder 21. Het team kon de voorbije jaren geen potten breken in de beloftencompetitie, maar trainer Melvin Boel stelde onlangs in het AD dat het project z’n vruchten afwerpt. Met Gjivai Zechiël en Leo Sauer kloppen er immers wat talenten op de deur van het eerste elftal. Toch is dat een te rooskleurig beeld, wordt er aan tafel gesteld. En die mening wordt onderbouwd met opvallende cijfers. 

Toch is het elftal van Boel uitstekend aan de competitie begonnen. Toch zijn er veel vragen. Wanneer breekt er weer eens een spits door? Wat is de situatie rondom Jaden Slory en Mike Kleijn? En wat zegt het binnenhengelen van Joep van der Sluijs en Wassim Essanoussi – jongens met behoorlijk wat ervaring in het betaald voetbal – eigenlijk? 

Verder aandacht voor de Onder 18, waar dit jaar alle spotlights op staan. Met Robin van Persie heeft dit elftal een enorme ster als trainer en de Youth League biedt de talenten een enorm podium. Hoe ver kan de Oranje topscorer aller tijden het als trainer eigenlijk schoppen? En welke pareltjes moeten we dit jaar in de gaten houden? 

Welke talenten uit de rest van de Academy zijn ook interessant om de komende jaren te volgen? En waarom moet iedere supporters zo vaak mogelijk jeugdwedstrijden op Varkenoord bezoeken? Dát en nog veel meer vragen worden beantwoord in deze Kein Geloel Special!  

Sponsor van deze week is: NordVPN

Pak je EXCLUSIEVE NordVPN Deal door naar nordvpn.com/keingeloel te gaan voor een enorme korting op je NordVPN abbo + 4 extra maand gratis! Het is volledig risicovrij met Nord’s 30 dagen geld-terug-garantie!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.