#KG373 – “Minteh: sprookjesdebuut in traumatische omstandigheden”

De eerste interlandperiode van het seizoen is weer achter de rug en dat hebben we geweten ook. Want wat is er veel gebeurd. In deze bomvolle aflevering van Kein Geloel hebben we het natuurlijk over de razendsnelle goal van Hancko. Ook Minteh heeft gescoord, maar wel na een paar traumatische dagen. En daar kan Paixão over meepraten.

Toch zorgde de interlandperiode ook voor kopzorgen bij trainer Arne Slot. Want was Ueda tegen Duitsland nog beslissend met een treffer en droeg hij bij aan de val van bondscoach Flick, kwam hij even later geblesseerd terug naar Rotterdam. En ook Geertruida kwam met klachten terug van zijn periode met Oranje. Hoewel de ene blessure erger is dan de andere, zal bij Slot – met het oog op de Champions League-campagne – alles behalve de vlag uitgaan.

Wat moeten we nou met al die interlandwedstrijden? In januari zijn we waarschijnlijk wéér een boel spelers kwijt. Dat zijn er trouwens meer dan je zou denken.

Gelukkig kunnen we het eindelijk weer over echt voetbal hebben: zaterdag om 16.30 trappen we af tegen Heerenveen. Hoe zijn die het seizoen eigenlijk begonnen en waar moeten we op letten? Gaat Giménez met een jetlag in de spits of zou Slot er verstandig aan doen om te experimenteren en een gelegenheidsspits als Minteh of Paixão juist aan een nieuwe rol te laten wennen?

Natuurlijk beantwoorden we niet alleen deze lastige kwesties, maar stellen we ook de uitdagende quizvraag. En krijg je je wekelijkse update van de Insta Inspectah, waar deze week Quilindschy Hartman een hoofdrol speelt…

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.