#KGSpecial – Op bezoek bij Feyenoords best bewaarde geheim

Duizenden kinderen uit Rotterdam-Zuid groeien op in armoede. Sommigen kunnen niet naar een sportvereniging, hebben thuis geen geld voor dure hobby’s, laat staan dat ze hun helden uit de Kuip een keer in het stadion kunnen zien schitteren. Soms is de situatie zelfs zo schrijnend dat een fatsoenlijk ontbijt niet vanzelfsprekend is.

Dat het leven zo dichtbij ‘huis’ voor vele kinderen en ouders zo moeilijk is, is voor Feyenoord een reden om daar structureel aandacht aan te geven.

Tijdens deze bijzondere aflevering van Kein Geloel, spreken we af in de Olympia Campus. Volgens Ton Strooband en Dion Pol is dat ‘het best bewaarde geheim van Feyenoord’: de activiteiten van de Feyenoord Foundation. Alle aanleiding dus om wat dieper in te gaan op de vraag: wat dóét Feyenoord nou eigenlijk, wat is er voor nodig om kinderen van Zuid toekomstperspectief te bieden en slaagt de club daar ook in?

We spreken over de dagelijkse lessen die in de campus worden gegeven aan basisschoolkinderen, over sportieve activiteiten, de financiële middelen daarvoor en het doel om zoveel mogelijk kinderen een zetje in de rug te geven of hen gewoon even te laten ontsnappen aan de soms bittere werkelijkheid in huis.

Op woensdag 28 december speelt Feyenoord een oefenwedstrijd ten behoeve van de Feyenoord Foundation tegen FC Emmen. En mocht je twijfelen wie mee te nemen: er zijn duizenden kinderen in onze regio die dit verlate kerstcadeautje maar wat graag willen uitpakken.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.