#KG414 – “Superman, Captain America, Hulk, Lingr”

Finale! De halve finale tegen FC Groningen leverde geen hosannastemming in de Kuip op, maar de ploeg van trainer Arne Slot speelt eind april wel mooi een bekerfinale. En dus is er weer genoeg gespreksstof voor een nieuwe aflevering van Kein Geloel.

De complimenten gaan naar de bezoekers uit Groningen, dat bij menig Feyenoorder het schaamrood op de kaken bezorgde in een hele matige eerste helft tijdens de halve finale. Laros Duarte speelde niet voor het eerst goed tegen Feyenoord en scoorde de 0-1. Gelukkig kwam Feyenoord na een paar goede wissels terug in de wedstrijd. Aan de hand van de beste Feyenoorder van dit seizoen – David Hancko – en supersub Ondrej Lingr bereikte Feyenoord toch de bekerfinale.

Toch was er van feeststemming in De Kuip weinig sprake. Het viel namelijk lang tegen. De Rotterdammers maakten een ietwat uitgebluste indruk tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. Dat is begrijpelijk na een moordend programma in de eerste twee maanden van het kalenderjaar. Al hebben sommigen ook totaal de vorm niet. Zou Marcos Lopez na zijn zoveelste gemiste kans dit seizoen nog speelminuten krijgen van Slot? En komt het ooit nog goed met de peperdure spits Ayase Ueda?

Uiteraard gaat de blik ook weer op de volgende wedstrijd: de topper tegen PSV. Qua timing niet ideaal, maar mocht Feyenoord nog wat willen in de strijd om het kampioenschap zal het zondag moeten winnen.

Verder in de aflevering: de rel rondom PSV-speler Isaac Babadi en de uitschakeling van de talentenploeg van Robin van Persie in de Youth League. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.