#KG413 – “Jackpot aan de Gambiaanse roulettetafel”

Voor het eerst in de clubhistorie speelde Feyenoord een wedstrijd in Flevoland. Het benauwde overwinning op Almere City zorgde voor genoeg gespreksstof voor een gloedjenieuwe aflevering van Kein Geloel. 

Ondanks dat het de allereerste keer ooit in de clubhistorie was dat deze wedstrijd op het programma stond, vond de lokale burgemeester het toch nodig om de supporters met een buscombi op te zadelen. Voor de aanwezige uitfans was het een duel om niet snel te vergeten. Terwijl Lutsharel Geertruida Feyenoord op 0-1 leek te zetten, reden zij nog op de snelweg. 

Omdat de VAR toch een bizarre reden vond om een streep door het doelpunt van de aanvoerder te zetten, bleef het in Almere tot diep in de tweede helft spannend. Invaller Yankuba Minteh werd in het Yanmar Stadion uiteindelijk de held van Het Legioen, na een wereldgoal en een knappe intikker: 0-2.

Was het logisch dat Feyenoord enkele dagen na de slijtageslag in Rome zoveel moeite had met de promovendus of had de ploeg van de zieke trainer Arne Slot iets meer mogen laten zien? 

Feyenoord ligt dan weliswaar uit Europa, de talentenploeg van trainer Robin van Persie zit nog wel in een Europees toernooi. In de Youth League speelt Feyenoord onder 19 deze week tegen de leeftijdsgenoten van FC Bayern München. Zullen spelers als Givairo Read, Antoni Milambo en Leo Sauer mee naar Duitsland reizen? En waarom is topscorer en smaakmaker Jaden Slory er eigenlijk niet bij?

Het hoofdgerecht deze week is uiteraard de halve finale tegen FC Groningen, komende donderdag. De reden dat deze belangrijke wedstrijd niet op woensdag gespeeld wordt en Feyenoord dus een dag minder rust heeft in aanloop naar de topper tegen PSV zorgt voor verbazing bij de mannen van Kein Geloel, die ook dieper ingaan op de krachten van de opponent uit de Keuken Kampioen Divisie.

Dát en nog veel meer in een nieuwe aflevering van Kein Geloel.

Sponsor van deze week is: NordVPN

Pak je EXCLUSIEVE NordVPN Deal door naar nordvpn.com/keingeloel te gaan voor een enorme korting op je NordVPN abbo + 4 extra maand gratis + 3 maanden gratis weggeven aan een vriend of jezelf!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.