#KG335 – “We hebben nu het goede tempo te pakken”

Kampioenskoorts. Nu bij het ingaan van de maand maart Feyenoord dé topfavoriet voor de titel is, wordt er hardop gedroomd over de Coolsingel. Na de zege op Fortuna is de ploeg van Arne Slot weer een stapje dichterbij. In Kein Geloel wordt de wedstrijd nabesproken. 

Wát een heerlijke overwinning in Sittard. Groots was het misschien niet, maar Feyenoord is weer een stap dichter bij het ultieme doel. Wie blonken er echt uit in Limburg? En hoe lekker is het dan Gernot Trauner véél sneller dan verwacht zijn rentree al maakte?  

En hoe mooi was de treffer van Mats Wieffer wel niet? Net zo prachtig was het gezang van het bomvolle uitvak in Sittard. Onophoudelijk zong het Legioen het ene na het andere lied. De commentator van ESPN werd bijna overstemd.  

Toch is het nog maar de vraag hoe lang we als Feyenoordsupporters nog in uitvakken mogen komen. De burgemeester van Leeuwarden gooit het uitvak voor de rest van het seizoen dicht, in Eindhoven is de helft van het bezoekersvak gesloten en steeds vaker kiezen clubs en burgemeesters voor de makkelijk weg: geen uitsupporters. 

Elders in Friesland is er woensdagavond gewoon weer een bomvol uitvak. Heerenveen-Feyenoord is een wedstrijd die al regelmatig terugkwam in de bekergeschiedenis van Feyenoord en ook dit jaar is het weer raak. In het Abe Lenstra Stadion kan Feyenoord een flinke stap zetten naar de eerste prijs van het seizoen. Staat Feyenoord in mei met twee prijzen te pronken op het bordes? Het zou zomaar kunnen. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.