#KG327 – “Januari overleefd, februari killen”

Allard Lindhout heeft het bovenin nog even wat spannender gemaakt. Op een cruciaal moment maakte de arbiter van dienst een draai waar iedereen iets zou bij verzwikken of afscheuren: geen hands, maar een duwtje van Giménez. De Mexicaan, die overigens goed speelde in Enschede, heeft sowieso pech met de arbitrage (NEC-uit, Utrecht-uit). En ja, we hadden het ook zonder hulp van een VAR wellicht mogen afmaken, maar dat zullen ze in Enschede ook zeggen. Lindhout besliste: een gelijkspel. 

Dat gezegd hebbende: voor de neutrale kijker was het smullen. Veel aanvallen, een heel hoog tempo en bij vlagen goed voetbal. Het was toch echt een topper tegen Twente, waar Zerrouki (komt ‘ie nou ineens misschien toch?) uiteraard extra werd bekeken. Missen we wat door zijn (voorlopige) afwezigheid, of kunnen we het ook zonder hem af? 

Duidelijk is wel: de cruciale januarimaand zit erop en er is niet zo gek veel veranderd bovenin: uitgelopen op PSV en Ajax, de voorsprong van zes punten behouden op Twente en alleen AZ is ingelopen. 

Januari overleefd, februari killen. Alleen met welke selectie is nog heel even de vraag.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.