#KG319 – “Best netjes voor een tussenjaar”

Herbstmeister! Na veertien wedstrijden en een maand of drie voetbal staat een compleet nieuw Feyenoord bovenaan in de Eredivisie. Een ontzettend knappe prestatie. Op Vitesse na het jongste team, veel nationaliteiten en spelers die aan elkaar moeten wennen. En toch bovenaan dankzij een 5-1 zege op de Kralingers.

Kortom: we kunnen er niet omheen. Feyenoord kan en mag zich niet meer verschuilen: we zijn titelkandidaat. En dan te bedenken dat er op veel van de veertien wedstrijden behoorlijk wat te zeiken viel. Op het middenveld dat soms nog uit balans is, of de aanvoer vanaf de flanken op de spitsen, die zelf ook nog niet het beste van hun kunnen hebben laten zien.

Er is dus veel te verbeteren, en laat Slot nou liefst zes weken voorbereidingstijd hebben met een bijna voltallige selectie. Het kan dus echt alleen nog maar beter gaan. Ja, nog steeds respect voor het verleden, maar we hébben de toekomst. Misschien is ‘beleid’ dus wel hét woord van 2022.

In Kein Geloel blikken we uitgebreid terug op het hele jaar, met als hoogtepunt het bereiken van een Europese finale in Tirana en de totale transformatie van de club, zowel in als buiten het veld. Met dank aan Te Kloese, Arnesen, Slot en de scouting.

Al met al: niet slecht voor een tussenjaar. Op naar een nóg mooier 2023 en een WK in Qatar, waar Oranje voor ons eigen belang best ver mag komen.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.