#KG316 – “We maakten carpaccio van ze”

Wat beleefde Feyenoord gisteravond een bizarre ontknoping in de groepsfase van de Europa League. De Kuip kolkte, Lazio wankelde en Santiago Giménez schoot Feyenoord naar de laatste 16 van de Europa League! 

Van tevoren waren alle scenario’s voorbij gekomen. Maar dat Feyenoord als groepswinnaar zou overwinteren? Nee, dat kon toch bijna in onze stoutste dromen niet? Nou, mooi wel! Na Sevilla, Manchester United, FC Porto en Marseille kan er weer een magische Europese avond aan de geschiedenisboeken van Feyenoord worden toegevoegd. 

Over magie gesproken. Op het juiste moment voorzag Arne Slot zijn selectie weer van magie. Dit maal in de vorm van een excellerende Igor Paixão op de linkervleugel en met het inbrengen van Santi Giménez had hij ook het geluk aan z’n kont hangen. De Mexicaan, die in Europa minder minuten nodig heeft om te scoren van Erling Haaland, had amper tijd nodig om de Kuip doen te ontploffen. 

Het theater is zondag compleet anders. In het piepkleine Krasstadion van FC Volendam is Feyenoord er alles aan gelegen om ook in Volendam goed voor de dag te komen. De laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar wordt gespeeld op kunstgras, tegen de hekkensluiter die er dit seizoen maar weinig van bak… Juist, FC Volendam is dé paling waar Feyenoord zomaar eens overheen zou kunnen glijden.

Of is de opponent, met Wim Jonk als trainer, té naïef in z’n speelstijl om Feyenoord het überhaupt moeilijk te kunnen maken?  

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.