#KG312 – “Hoezee, de hockeyvelden verdwijnen!”

Jarenlang is het een struikelblok voor Feyenoord geweest: kunstgras. Maar over een paar jaar is het definitief klaar. Vanaf het seizoen 2025/26 wordt er in de eredivisie alleen nog maar op natuurgras gespeeld. In Kein Geloel wordt erover gesproken. 

Het frappante is dat Feyenoord juist de laatste jaren wel lekker scoorde op de plastic sprieten. Had Feyenoord in de eerste 28 duels op nepgras nog een winstpercentage van slechts 40 procent, lag dat in de 27 duels erna op 60 procent.  

Toch zullen de herinneringen aan Feyenoord op kunstgras vaak negatieve gevoelens oproepen. De blessure van Luis Sinisterra op die erbarmelijke mat in Zwolle, de verloren kampioenspot tegen Excelsior, de jarenlange struikelpartijen bij Heracles Almelo. 

Over gras gesproken. Grasmeester Erwin Beltman neemt komende zaterdag afscheid van Feyenoord. Hij zorgde met zijn liefdevolle precisiewerk voor acht (!) graskampioenschappen in hetzelfde aantal jaren. 

Tegen Fortuna Sittard ligt het matje er vast weer prima bij. Bij de tegenstander heeft het begin dit seizoen gerommeld, maar onder de nieuwe trainer Julio Velazques loopt het inmiddels op rolletjes voor de Limburgers.  

Naast de Turkse vedette speelt ex-Feyenoorder Oguzhan Ozyakup ook bij Fortuna. De middenvelder houdt Cole Bassett op de bank. En hoewel de verwachtingen rondom Captain America groot waren, lijkt een doorbraak in Nederland, laat staan bij Feyenoord er niet meer in te zitten. Niet alle American Dreams komen uit. 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.