#KG311 – “Gouden actie, maar silvers kopen er niks voor”

Wow, wat lekker. Na een stroef gelijkspelletje in eigen huis tegen Midtjylland, kunnen we niet zeggen dat we vol vertrouwen naar het tot dan toe ongeslagen AZ af zouden reizen. Maar we hebben de oude club van Arne Slot overtuigend pijn kunnen doen, hun potentiële gevaar geneutraliseerd en praktisch 90 minuten gedomineerd. Een tactische masterclass van Slot.

In deze Kein Geloel blikken we vrolijk terug op de 1-3 zege in Alkmaar, waardoor we een uitstekende uitgangspositie hebben om straks gewoon titelkandidaat genoemd te worden. Een stijvekokergoal van Danilo, een heerlijk middenveld waarin Kökçü meer en meer z’n stempel drukt, een cadeautje van Verhulst en een fijn portie veerkracht na een tegengoal. En we kunnen nog wel even doorgaan met de pluspuntjes van deze zondagmiddag. 

Maar er gebeurde meer. Aanvoerder Orkun Kökçü werd onbedoeld (maar niet onverwacht) vooral het onderwerp van discussie omdat hij vanuit zijn religieuze achtergrond de One Love-band niet wilde dragen. Is zijn persoonlijk ongemak, die overigens voorstelbaar is, genoeg om afstand te nemen van de aanvoerdersband? En moet dat consequenties hebben of juist niet? 

Dat en nog veel meer in een Kein Geloel zonder aftrap, maar mét een eindsignaal.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.