#KG302 – “We Sturmden ze de vernieling in”

We Sturmden ze de vernieling in. Van het verwachte hogepressvoetbal van Sturm Graz bleef geen spaan heel in De Kuip. Feyenoord trakteerde de Oostenrijkers op de grootste Europese nederlaag in hun geschiedenis: 6-0. In de podcast Kein Geloel wordt de klinkende zege bejubeld. 

Was het de beste wedstrijd onder Arne Slot in zijn Feyenoord-tijd? Misschien wel. Wie heeft het nog over de vertrokken spelers als Tyrell Malacia, Marcos Senesi en Luis Sinisterra? Of Cyriel Dessers, vorig jaar nog topscorer in de Conference League. Tegen Sturm Graz lieten liefst vijf doelpuntenmakers zich zien, met Alireza Jahanbakhsh als absolute uitblinker. 

Het is knap hoe trainer Arne Slot zijn ploeg binnen een mum van tijd al zo snel als een geoliede machine laat voetballen. De hoofdtrainer boekte in dienst van Feyenoord zijn twaalfde Europese overwinning. Nog deze Europese campagne kan hij de trainer worden met de meeste Europese zeges in de clubgeschiedenis van Feyenoord. In de podcast hoor je welke twee succestrainers nu nóg succesvoller zijn.

Dan zondag. PSV kreeg vanwege het overlijden van Queen Elizabeth een weekje rust. Is dat nu een voordeel of niet? Want dat de Eindhovenaren niet overlopen van zelfvertrouwen is een understatement. Feyenoord raakte daarentegen nog weer wat meer ingespeeld op elkaar. Het is de vraag of we zondag Guus Til in actie gaan zien. Feyenoords topscorer van afgelopen jaar koos deze zomer voor de Champions League-plannen van PSV, maar van die plannen kwam niets terecht.  

Vrijwel alle statistieken spreken in het voordeel van Feyenoord. PSV won bovendien al jaren geen duel tegen een top-3 club meer in de eredivisie. Kan Feyenoord die lijn doortrekken? Het zou heerlijk zijn, zeker met een interlandperiode voor de deur.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.