#KG292 – “FIFA Career Mode is hier niks bij”

Wát een transferzomer beleeft Feyenoord. Terwijl technisch directeur Frank Arnesen nog in de lappenmand zit, krijgt algemeen directeur Dennis te Kloese dingen voor elkaar die vrijwel niemand in Rotterdam-Zuid voor mogelijk had gehouden. Zoveel vertrekkende en nieuwe spelers, het lijkt wel Career Mode in het spelletje FIFA 22. Het is na jaren van pappen en nathouden de nieuwe realiteit. In de nieuwste aflevering van de podcast Kein Geloel wordt ingegaan op deze krankzinnige transferzomer. 

Met Marcos Lopez heeft Feyenoord eindelijk een linksback in huis. De 22-jarige Peruaan heeft flink wat MLS-ervaring en is 20-voudig international. Toch is het de vraag of deze vleugelflitser de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia zal doen vergeten. Geluiden uit Amerika en zijn thuisland op sociale media zijn positief, maar statistieken geven een minder rooskleurig beeld. 

Het is überhaupt maar de vraag of de twintiger als dé linksback van Feyenoord 1 is gehaald. Cambuur-linksback Alex Bangura staat in de belangstelling van de Rotterdammers. Feyenoord-trainer Arne Slot is gek van hem en ziet hem maar wat graag naar De Kuip komen. Met ook nog het rondzingen van de naam Dávid Hancko, zou het zomaar kunnen dat Feyenoord straks tweeënhalve linksback onder contract heeft staan. 

Tegen Heerenveen zal er zaterdagavond echter nog géén échte linksback aantreden. Lopez heeft zijn werkvergunning namelijk nog niet binnen. Zal Feyenoord in exact dezelfde opstelling aantreden tegen de Friezen als waar in Arnhem het koploperschap mee werd veiliggesteld? Zal Santiago Giménez – die zijn papieren heeft – zijn debuut maken? En wellicht belangrijker: walst Feyenoord ook over het Heerenveen van Kees van Wonderen heen? 

 

 

 

Wil je graag eenmalig doneren zonder ergens aan vast te zitten?

Hier kun je een donatie doen zonder een abonnement!