#KG291 – “Adiós, Gladiador”

Feyenoord speelde voor het eerst sinds de Conference League-finale weer voor ‘het echie’ en kan zich na de eerste eredivisiespeelronde direct koploper van de eredivisie noemen. Het compleet gestripte Vitesse werd in Arnhem met 2-5 verslagen, nieuwkomers Sebastian Szymański, Danilo en Javairô Dilrosun pakten direct een hoofdrol. In de tweede Kein Geloel-podcast van het seizoen klinken nu veel positievere geluiden dan vlak na de voorbereiding. 

Je hoefde zondag alleen maar even op de voetbalprogramma’s af te stemmen om de razendsnelle omslag qua gevoel te ervaren. ‘s Ochtends maakte Marciano Vink zich bij ESPN nog grote zorgen om Feyenoord, ‘s avonds stelde Sjoerd Ramshorst bij NOS Studio Voetbal de vraag of Feyenoord zich tussen PSV en Ajax als een kampioenskandidaat kan roeren.  

In Arnhem lieten de nieuwkomers zich zogezegd positief zijn, Marcos Senesi was er al niet meer bij. Hij is officieel verkast naar de Premier League. Promovendus Bournemouth legt dik 15 miljoen voor El Gladiador neer. Is het een goede club voor de Argentijns international, die nog een jaar contract had bij Feyenoord? En hoe gaat de centrumverdediger eigenlijk de boeken in? Want net als vertrekkers Tyrell Malacia en Luis Sinisterra sluit hij zijn periode in De Kuip prijsloos af. 

Goed, Feyenoord heeft zich ondertussen alweer op de transfermarkt begeven. En eindelijk presenteerde de club een linksback. Marcos López is de naam. Maar wie gaat Senesi eigenlijk opvolgen? Dávid Hancko, of tovert de Kuipclub een andere naam uit de hoge hoed? En hoe lekker is het eigenlijk dat Feyenoord, voor het eerst in jaren, straks weer eens kan beschikken over een propvolle selectie, met alle luxeproblemen voor Arne Slot van dien? Dat hoort nu eenmaal bij een koploper. 

 

 

 

Wil je graag eenmalig doneren zonder ergens aan vast te zitten?

Hier kun je een donatie doen zonder een abonnement!