#KG283 – “Van de kaart door de ticketstress”

Kaartenkoorts. Een schandalige, schamele 3.000 kaarten voor AS Roma en Feyenoord. Daarmee zullen we het moeten doen, met dank aan de UEFA. De Europese voetbalbond wist blijkbaar niet hoe de nieuwe Conference League uit zou kunnen pakken en het best eens zou kunnen zijn dat er twee clubs met een gigantische aanhang in de finale terecht komen. Dat is naïef. En als de UEFA dat wél door had, dan is deze beslissing een regelrechte middelvinger naar supporters, want daar draait een Europese eindstrijd blijkbaar niet om.

En dus is de stress en spanning morgen, dinsdag, des te groter om een kaart voor de finale in Tirana te bemachtigen. Althans, voor de silvercardhouders onder ons. 

Dat we massaal, met of zonder kaart, naar Tirana reizen (de Feyenoord Omweg Groep zal apetrots zijn) staat wel vast. De laatste twee wedstrijden in de Eredivisie doen er amper meer toe, maar het is nog wel even lekker om zo goed en fit mogelijk naar Albanië af te reizen. 

Gelukkig deed Feyenoord zondag tegen PSV al een stap in de richting van ‘het goede gevoel’. De veerkracht in de tweede helft was een staaltje vakwerk, passie en mentale weerbaarheid. Kortom: met dit Feyenoord zit het wel goed.

De laatste 2 potjes, te beginnen in Deventer. Op naar dé ontknoping op 25 mei. Sorry, maar we kunnen de finalekriebels niet meer verstoppen.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.