#KG264 – “Kan Circus Azarkan het ook in de grote tent?”

Na het debacle in Alkmaar was het rustig rondom Feyenoord deze week. En dat is een ideale kans om in Kein Geloel eens over de acht door Feyenoord-uitgeleende spelers te gaan praten. Hoe doen Aliou Baldé, Achraf El Bouchataoui, Mark Diemers, Róbert Boženík, Marouan Azarkan, Franco Antonucci, Christian Conteh en Naoufal Bannis het eigenlijk bij hun clubs? En wie geven we na de zomer eigenlijk kans om onder trainer Arne Slot in de Kuip te schitteren? Wellicht treedt Azarkan in de voetsporen van Salomon Kalou en Thomas Buffel. Of is deze circusartiest letterlijk een maatje te klein?
Arne Slot zal met zijn spelers wat recht willen zetten tegen FC Groningen. De vraag is natuurlijk of Arne Slot – die motor op het middenveld Frederik Aursnes weer terug heeft – zijn ploeg op een flink aantal plekken gaan wijzigen. Staat Bryan Linssen, nu hij al zes duels droog staat, nog in de punt van de aanval? Krijgt Marcus Pedersen na zijn goede invalbeurt nu een startbeurt? En wat doet de oefenmeester eigenlijk met Alireza Jahanbakhsh?
Een ding is duidelijk: Groningen komt niet in opperbeste stemming naar De Kuip. De Noorderlingen kennen een grijs seizoen, trainer Danny Buijs en zijn stafgenoten hoorden vlak voor kerst dat de club hun contracten niet verlengt en tot overmaat van ramp ging deze week ook hoofdsponsor Office Centre failliet. Op het oog dus de ideale tegenstander om de tegen AZ opgelopen kater weg te spoelen met een heerlijke driepunter.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.