#KG246 – “Zolang we woensdag onze safetycar maar niet nodig hebben”

Waar Slot’s voetbalmachine normaliter op volle toeren draait, haperde hij even flink in Groningen. Zeker de eerste helft was – op z’n zachtst gezegd – povertjes. Groningen stelde er barweinig tegenover, maar één kans door slap ingrijpen was voor de ploeg van Danny Buijs genoeg om twee punten van ons af te snoepen.

Wat op begint te vallen: wanneer aanvoerder Jens Toornstra op rechtsbuiten start, creëert Feyenoord een stuk minder kansen dan wanneer we een echte rechtsbuiten opstellen. En zeker tegen ploegen die de bus parkeren, hebben we meer aan een creatieve flankspeler. Durft Slot het aan om Toornstra te passeren of gaat er een andere middenvelder geslachtofferd worden tegen Twente? Zolang we maar geen safetycar nodig hebben.

Verder hebben we het in deze nieuwe Kein Geloel over de aanstaande bekerwedstrijd en kijken we met weemoed terug naar de eerste training op de parkeerplaats, voorwedstrijden in de Kuip, een vol Varkenoord, oefentoernooitjes: eigenlijk alles wat Feyenoord in normale tijden zo leuk kan maken.

Hoe het ook zij: op naar woensdag, op naar Enschede!