#KG242 – “Bedankt Twente, Feyenoord is weer een topclub”

No playlist selected

Het levert tegenovergestelde smaken op, de doelpuntloze remise tegen FC Twente. In een lege Grolsch Veste lukte het Feyenoord – en toetjeskoning Dessers in het bijzonder – eens niet om in de slotminuten de overwinning in de wacht te slepen. Bitter, want het zat er wel degelijk in. Maar toch proeft dit punt in Enschede ook ergens zoet.

Want niet voor de eerste keer dit seizoen weigert Feyenoords tegenstander de voetballen, maar kiezen ze ervoor om de rijen achterin te sluiten. Wel vrij nieuw voor onze club: de dader is een subtopper die spelen voor Europees voetbal en die doorgaans wel graag willen voetballen. Het zegt veel over hoe Twente naar Feyenoord kijkt: als een topclub. En dat is ergens een groot compliment.

In de nieuwste Kein Geloel staan we stil bij het gelijke spel. Heeft Marciano zich een beetje herpakt, is Dessers of toch Linssen de ideale spits en moet Toornstra tegen dit soort busparkeerders nog wel op rechtsbuiten spelen? En zo nee, wie moet er dan wijken voor een échte buitenspeler?

Verder is Dennis te Kloese nu écht de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Een rol die hij eerder al vertolkte bij de Mexicaanse voetbalbond en LA Galaxy…of klopt dat wel? We doken even in zijn werkverleden en komen tot een ietwat andere conclusie. Maar of dat zo erg is, valt te betwijfelen…