#KG240 – “De beste wedstrijd van Kökçü? Zijn volgende!”

Er is in de recente Feyenoordhistorie geen speler die zo’n positieve metamorfose heeft doorgemaakt als Orkun Kökçü. Dankzij Slot, maar ook zeker dankzij hemzelf. Van een nummer 10 waar weinig lukte en het soms wat ‘lui’ oogde naar een rugnummer 10 die – samen met Aursnes – heerst op het middenveld.

Het zijn de fijne feiten na een eenvoudige 4-0 overwinning in een troosteloos lege Kuip op PEC Zwolle. Terwijl analisten en voetbalprogramma’s langzaam het woord ‘titelkandidaat’ in de mond durven nemen, kunnen we alleen maar concluderen dat het een heel groot compliment naar Slot en zijn ploeg is dat het er überhaupt al over gaat.

Wat Slot voor elkaar krijgt staat niet op zichzelf. In alle geledingen van de club – van de Onder 8 tot de Feyenoord Vrouwen – worden dezelfde principes en doelen aangehouden.

Rijnmond schreef uitgebreid over de nieuwe, moderne voetbalnieuws die Rini Coolen, Koen Stam en Raymond van Meenen op papier hebben gezet. En ook wij mochten bij Stam op bezoek komen voor een inkijkje in het nieuwe Varkenoord.

Het doel: in 2026 moet de helft van het eerste uit eigen jeugd bestaan, er wordt gerichter opgeleid en de wedstrijden op zaterdag zijn niet meer heilig, maar onderdeel van ontwikkeling.

De grootste lange termijnplannen van Feyenoord op Varkenoord en 1908 maken nieuwsgierig, maar voor de eerste échte resultaten zijn we jaren verder. Feit is wel dat de club vanaf nu totaal anders gaat scouten: op het veld en binnen de staf. Het moet namelijk wel voldoen aan de nieuwe Feyenoord-standaarden.

Tot slot blikken we vooruit op Slavia Praag-uit, op papier de moeilijkste wedstrijd van de poulefase. En de vooruitzichten en condities waaronder deze wedstrijd donderdag wordt gespeeld, lijken best eens in het voordeel van Feyenoord te kunnen uitvallen. Op naar overwintering!