#KG231 – “Linssen heeft die Berlijnse Muur gesloopt”

Koekoek, na een geweldige Europese avond is overwintering wéér een beetje dichterbij. Feyenoord versloeg Union Berlin, de nummer vijf van de Bundesliga, met heerlijke cijfers: 3-1. Wie de man of the match was is een mooi gespreksonderwerp bij Kein Geloel. Was het Bryan Linssen, die misschien wel zijn beste wedstrijd voor Feyenoord ooit speelde? Was het Salsa Sini? Of misschien Turkish Tyson Orkun Kökçü? Of was het tóch de Noorse hogesnelheidstrein Marcus Pedersen?

Helaas was er wel een flinke smet op het Europese succes. Enkele tientallen eencelligen vonden het nodig om een dag voor de wedstrijd het bestuur van Union Berlijn aan te vallen. Een walgelijke actie, die enkel een rits aan stadionverboden en misschien wel gevangenisstraffen verdient.

Dan maar vooruitblikken op Cambuur Leeuwarden. De club van oud-Feyenoorders Pascal Bosschaart en Alex Bangura doet het helemaal niet onaardig. De Friezen spelen verzorgd en aanvallend voetbal, maar Feyenoord zal hoe dan ook de lijn moeten doortrekken om de hoofdstedelingen en PSV bij te blijven.