#KG230 – “De visie voor donderdag: volle tribunes, vuurwerk en victorie”

Een zeperd tegen RKC en de sfeer begint langzaamaan wat om te slaan. Na wat voorzichtige signalen dat niet alles hosanna is, gooien we nu voor het eerst onnodige punten weg uit de Kuip. De discussie of het ‘pech’ of ‘kwaliteit’ is, is losgebarsten. Feit is dat – als we alle databureau’s op elkaar gooien – Feyenoord met minstens 3-1 had moeten winnen.

Gelukkig is er niet veel tijd om te rouwen, want donderdag wacht een cruciaal Conference League-avondje. Union Berlin presteert uitstekend in de Bundesliga (plek 5) en valt niet te onderschatten. Al zullen ze het met de 3-5-2 spelopvatting en het ultralage percentage balbezit wel zo laten lijken. Kortom: valkuilen genoeg.

Maar goddank zijn we Feyenoord en kan het er in Europese potjes heet aan toe gaan.

Verder bespreken we in aflevering 230 van Kein Geloel het nieuwe visiedocument – 60 pagina’s dik – van Rini Coolen, Koen Stam en Frank Arnesen, waar het doel is dat de linksback van de Onder 11 hetzelfde traint als Malacia en alle trainers op Varkenoord en 1908 met hetzelfde doel, spelintenties en -principes aan het werk gaan: de stap naar de Kuip verkleinen. Het is tenminste een visie.

De visie voor donderdag is duidelijk: volle tribunes, vuurwerk en victorie!