#KG205 – “Slingers en confetti: Feyenoord wordt weer leuk”

Wie had een week of 4 geleden durven dromen dat we er weer zin in zouden hebben? En toch is het deels gelukt. De twee eerste oefenwedstrijden onder Arne Slot laten zien: deze selectie is in een week tijd in staat te leren. Een nieuwe speelwijze, anders leren denken, veel leren lopen. En ja, het is maar oefenen en het is nog de voorbereiding, maar Slot’s handtekening is al zichtbaar.

Eigenlijk zouden we nog 2 weken wachten, maar de gretigheid tegen AEK Athene en het nieuws rondom Berghuis maakten dat we eigenlijk niet konden en wilden wachten.

Feyenoord is richting Oostenrijk, zonder Berghuis. Die gaat ook niet meer terugkeren, zoveel is nu wel duidelijk. De vraag is: wat doen we nu met zijn positie? De trend in het Maasgebouw lijkt nu zo te zijn dat we voor relatief weinig geld (hopelijk) talentvolle Scandinaviërs naar Rotterdam halen.

Maar het gaatje dat de oud-aanvoerder achterlaat is niet het enige dat gevuld moet worden, vooral achterin. Hebben we op Varkenoord genoeg cement rondlopen om het te dichten of moet Arnesen toch in de uitverkoop gaan zoeken?

Tot over 2 weken, dan zijn we helemaal terug voor seizoen 6!