#KG197 – “Baldé: Hoe je De Kuip verovert voor dummies”

Olé, olé, olé, olé Aliou Baldé! De Senegalese aanwinst – dus niet Ivoriaans, Jeroen Grueter – heeft alles in zich om de harten van het Legioen te veroveren. Tegen Fortuna Sittard gaf hij een geweldige assist op Steven Berghuis en schoot hij vanuit een moeilijke hoek op de paal. En geef toe, wie had gedacht dat hij amper een paar weken in Rotterdam al zo hoog in de pikorde zou staan? En dan helpt het ook mee dat hij er op sociale media alles aan doet om de supporters voor hem te winnen.

Het was sowieso een mooie Feyenoordweek. Steven Berghuis scoorde twee keer in Oranje en bracht zijn vorm mee naar De Kuip. Lutsharel Geertruida speelde misschien wel z’n beste wedstrijd in het Feyenoord-shirt. En Justin Bijlow kende een uitstekende rentree onder de lat. O, en het debuut van Achraf El Bouchataoui kunnen we ook niet vergeten. In het rijtje met Orkun Kokcu, Justin Bijlow, Wouter Burger was hij zeker niet de minste, maar toch duurde hij lang voordat hij debuteerde.

Ook buiten de lijnen was er weer goed nieuws. Feyenoord treedt namelijk toe tot de Pure Energie vrouweneredivisie. Met voormalig Oranje-kanon Manon Melis als grote inspirator op de achtergrond. Maar wat gaat het Feyenoord allemaal kosten? En wie gaan het elftal volgend jaar allemaal vormgeven? En stel: Feyenoord vrouwen wordt ooit kampioen. Gaan we dan met 200.000 man en vrouw naar de Coolsingel?

Uiteraard blikken Johan, Rob en Wesley ook vooruit om de week die komen gaat. Met FC Utrecht treft Feyenoord een tegenstander die het misschien wel in een latere play-offs om Europees voetbal tegenkomt.