#KG187 – “De trein naar Dordt vertrekt vanaf spoor 4. Excuses voor de vertraging”

Op de kop af twee jaar geleden introduceerde toenmalig algemeen directeur Jan de Jong (‘De concurrentie is gewaarschuwd!’) een slinks plannetje om Feyenoord definitief terug aan de top te brengen. Feyenoord 1 first, Jong Feyenoord voor de reserves, de Onder 19 als vlaggenschip én als kers op de taart de samenwerking met FC Dordrecht: het viersporenbeleid.

En waar niemand het nog over dat viersporenbeleid had, knijpt Jan de Jong vanuit zijn kantoortje in Zeist z’n handen even samen. Want verrek, ineens weet Frank Arnesen de Schapenkoppen weer te vinden. Bannis, Silva en Johnsen mogen het laten zien aan de Krommendijk en wellicht volgen er nog meer. De erfenis van De Jong in ere hersteld.

Maar dan de nog belangrijker zaken: de knikkers en de punten. De ‘maand van de waarheid’ zit er bijna op en de waarheid is hard: geen punt overgehouden aan de toppers, Advocaat die een Jaap Stammetje deed tegen AZ en een benauwde zege op Heracles. En ondertussen kunnen we na vijf wedstrijden de conclusie gaan trekken dat Pratto allesbehalve een verlossing is. Kortom: de appels zijn zuur en de toekomst is troebel.

Met een nieuwe ‘week van de waarheid’ voor de boeg, waar hopelijk een harmonica-effect in de ranglijst op gaat tred