#KGZomerUpdate – “Wijnaldum als stip op de horizon”

Het belooft een hete transferzomer te worden voor Feyenoord. Na de recordverkoop van Luis Sinisterra naar Leeds United en de vijftien miljoen die de Rotterdammers van Manchester United voor Tyrell Malacia ontvangen, is er een hoop geld binnen om te herinvesteren. En dat is nodig ook. Want liefst vijf basisspelers die in Tirana nog aan de aftrap stonden, zijn inmiddels weg. Feyenoord ging niet ver genoeg voor Cyriel Dessers, Guus Til kon een contract tekenen bij PSV en Reiss Nelson gaat voor zijn kansen in Engeland. 

Zonder de zieke technisch directeur Frank Arnesen moet Feyenoord 85 ‘vertrokken doelpunten’ zien terug te krijgen. Arne Slot zal het gevoel hebben weer opnieuw te moeten beginnen. De gratis van Ajax overgekomen Danilo en jonge talenten Mats Wieffer (Excelsior) en Mohamed Taabouni zijn nog niet de kanonnen waarop in Rotterdam-Zuid vurig wordt gehoopt. De hoop is gevestigd op het Italiaanse toptalent Wilfried Gnonto, die echter niet voor een appel en ei bij FC Zürich mag vertrekken. 

Het sentiment is in de weken na de Conference League-finale aardig naar de negatieve kant gedraaid. Zeker nu vanuit Rotterdam toch met een ietwat jaloerse blik naar Eindhoven wordt gekeken, waar deze transferperiode werkelijk álles lukt. Maar is deze zwartkijkerij niet wat voorbarig, nu de transfermarkt pas vier volle dagen open is? Of mag de paniekknop worden ingedrukt, nu het B-team van Feyenoord afgelopen zaterdag op het eigen Varkenoord werd afgedroogd door FC Kopenhagen?  

Of is het mogelijk toch ietwat gespannen achterover te leunen en te zien hoe de beleidsbepalers, met invloed van Arne Slot, deze zomer de basis leggen voor een volgend hoofdstuk van het succesverhaal? 

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.