#KG423 – “The tables have turned, baby!”

In Rotterdam zweven we nog een tijdje na de monsterzege op Ajax. De Klassieker was historisch, grandioos, hallucinant en spectaculair tegelijk.  

De krankzinnige uitzag, het rondospel in de slotfase van de wedstrijd en de zes doelpunten: in alle opzichten was de Klassieker historisch. Het applaus en gezang dat Arne Slot tijdens de wedstrijd ten deel viel, was dik verdiend en zorgde voor kippenvel. Waar had Feyenoord gestaan als de trainer in 2021 een andere afslag had genomen?  

De Rotterdammers wervelden zondagmiddag in De Kuip. Yankuba Minteh wordt met de week beter, het middenveld heerste en Bart Nieuwkoop liet zien dat de miljoenen die Feyenoord vorige zomer naar België overmaakte, gegrond zijn. En dan Igor Paixão: de zon straalt aan de hemel en onder Zuid-Amerikaanse omstandigheden komt het beste sambavoetbal in de Braziliaan naar boven. Hij is de laatste weken on fire. 

Wat moet Feyenoord doen wanneer er komende zomer pakweg twintig miljoen euro op Paixão geboden wordt? En hoe zit het verder met de linksbuitens? Met Luka Ivanušec, Leo Sauer, Aymen Sliti en FC Dordrecht-huurling Ilias Sebaoui is er voor Arne Slot in de zomer genoeg keuze. 

De gewonnen Klassieker zorgt in een uitzinnige podcast natuurlijk ook voor leedvermaak. Arrogante en zelfingenomen teksten van Ajax-aanhangers waren – ondanks hun rampseizoen – in aanloop naar de wedstrijd eerder regel dan uitzondering. Die instelling, in combinatie met het slechtste voetbalinhoudelijke plan dat een club dit seizoen in De Kuip tentoonspreidde, maakten het Klassiekerfeest compleet.

Was er dan nog wat te zeiken zondag? Absoluut, want scheidsrechter Danny Makkelie en VAR Rob Dieperink leken met hun beslissingen het feestje haast moedwillig te willen verstieren. De niet gegeven strafschoppen zorgden voor onbegrip, maar dat de vuistslag van Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn op het achterhoofd van Nieuwkoop door de vingers werd gezien, viel op geen enkele manier uit te leggen.

Het mocht de pret niet drukken. Feyenoord won voor het eerst in 2006 twee keer in een seizoen van Ajax en lijkt de club op sportief vlak nu echt voorbij. Een 6-0 zege op de Amsterdammers zullen we misschien nooit meer meemaken, al valt het met het wanbeleid in de Johan Cruijff Arena natuurlijk niet uit te sluiten. 

Sponsor van deze week is: NordVPN

Pak je EXCLUSIEVE NordVPN Deal door naar nordvpn.com/keingeloel te gaan voor een enorme korting op je NordVPN abbo + 4 extra maand gratis! Het is volledig risicovrij met Nord’s 30 dagen geld-terug-garantie!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.