#KG396 – “Op zoek naar een spits, die ook rechtsback kan”

Een afscheidspot in de Champions League staat op ons te wachten. Eentje waar een paar miljoenen op het spel staan, maar verder doet Celtic – Feyenoord er niet meer écht toe. En dus grijpen Arne Slot en Dennis te Kloese de reis naar Schotland voor een benen-op-tafel gesprek over winterse transfers.

Ueda, Zerrouki, Jahanbakhsh en Minteh ontbreken met een beetje pech een aanzienlijke tijd door de Asia Cup en Afrika Cup. En dus is er bijvoorbeeld geen vervanger voor Giménez, minder keuze op de flanken en geen stand-in op het middenveld. Puzzelen dus.

Maar zou dat de reden van dit gesprek zijn? Want je ziet met deze aankopen immers van mijlenver aankomen dat je ze in de winter op moet gaan vangen. Dat kan dus niet als een verrassing komen. En dus rijst de vraag: speelt er nog meer, bijvoorbeeld ontevredenheid over aankopen? En voor welke positie moeten we dan de grillige, dure winterse transfermarkt op? En tegen welke prijs?

Verder in Kein Geloel: er verschijnt begin februari weer een joekel van een boek over de 16 landstitels. Het aantal Feyenoord gerelateerde literatuur neemt ongekende proporties aan. Van verzamelberhalen tot fotoboeken om je vingers bij af te likken en van ontroerende biografieën tot een Coolsingel die leeg bleef. 

Uiteraard blikken we vooruit op Celtic, waar we waarschijnlijk veel Feyenoorders zullen zien en horen. Gaat Slot wat sparen of zien we een vertrouwde Champions League-elf op het formulier? Op naar woens…dinsdag!

Sponsor van deze week is: NordVPN

Pak tot 9 januari je EXCLUSIEVE NordVPN Deal door naar nordvpn.com/keingeloel te gaan voor een enorme korting op je NordVPN abbo + 4 extra maand gratis + Amazon.nl-cadeaubon! Het is volledig risicovrij met Nord’s 30 dagen geld-terug-garantie!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.