#KG377 – “Gimétres!”

Historie. Feyenoord won voor het tweede seizoen op een rij in Amsterdam van Ajax. Wat jarenlang alleen op de PlayStation of Xbox mogelijk was, is nu werkelijkheid. In een nieuwe aflevering van Kein Geloel wordt flink nagenoten van de 0-4 overwinning op de aartsrivaal. 

Meer dan zeventig uur had Ajax-trainer Maurice Steijn om een plannetje te smeden, om toch nog wat aan die 0-3 voorsprong van Feyenoord te doen. Maar in het restant van 35 minuten deelde Feyenoord al razendsnel een mokerslag uit. Santiago Giménez stond op de juiste plek en maakte zijn eerste hattrick in het rood/wit.  

Of het anders was gelopen als zondag de wedstrijd ‘gewoon’ afgemaakt had kunnen worden, zullen we nooit weten. Maar nu voelt het toch af. Feyenoord heeft de grootste uitoverwinning ooit op de Amsterdammers geboekt en dat willen we weten ook.  

Wat opvalt is dat de Feyenoord-spelers de historische overwinning uitgebreid gevierd hebben. Op sociale media zien we Lutsharel Geertruida bijzonder vrolijk door de kleedkamer van de Johan Cruijff Arena dansen. Hij lijkt de teleurstelling van een misgelopen transfer naar de Bundesliga compleet te hebben geparkeerd.  

Tijd om lang na te genieten is er overigens niet, want Go Ahead Eagles komt zaterdag naar De Kuip. Feyenoord-icoon Paul Bosvelt is technisch directeur in Deventer en bouwt aan een soort stripfigurenelftal. De IJslander Willum Willumsson springt er vooral uit omdat een familielid een bijzondere achtergrond heeft. 

Bouwt Feyenoord de winstreeks verder uit tegen de verrassing van de eredivisie? En wie moet trainer Arne Slot eigenlijk opstellen? Giménez, die Coen Dillen nu al in de nek hijgt? Of toch Ayase Ueda, die met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Celtic wat wedstrijdminuten kan gebruiken?  

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.