#KG368 – “Lingr: een voltreffer van Cupido”

Het leek zo’n goede deal. Castore betaalt Feyenoord jaarlijks een monsterbedrag en het Britse sportmerk is daarom tot 2029 shirtsponsor van Feyenoord. Zo mooi als het leek, is het vooralsnog niet. Kapotte shirts, loslatende bedrukking, lange levertijden en verkeerde bestellingen; het is een kleine greep aan de stortvloed aan klachten. In deze aflevering van Kein Geloel wordt de problematiek rondom de nieuwe shirtsponsor uitgebreid besproken en wordt er vooruit geblikt op de komende eredivisie wedstrijd tegen Almere City.

De samenwerking tussen Feyenoord en Castore had een betere start verdiend. Aan één verwachting voldoet Castore gelukkig wel: het ontwerp van de tenues wordt over het algemeen positief ontvangen. De kwaliteit laat echter flink te wensen over. Kenden we deze opstartproblemen ook bij Adidas? Wie zijn nou eigenlijk de mensen achter Castore en hoeveel betalen ze eigenlijk om op ons shirt te mogen staan? En is deze problematiek ook bij andere clubs het gesprek van de dag?

Op transfergebied heeft Feyenoord deze week toegeslagen. Met de donderdag gepresenteerde Lingr lijken we de nieuwe aanjager op het middenveld te hebben vastgelegd. Vergelijkingen met Til en Szymanski werden al gemaakt, maar een Slavia Praag supporter denk eigenlijk meer aan de oud-aanvoerder Jens Toornstra. Bovendien valt de nieuwe ’10’ van Feyenoord direct in de smaak. Na zijn eerste interview voor de camera is het onmogelijk om hem niet direct in de harten te sluiten.

Het zou zomaar kunnen dat Lingr aanstaande zondag tegen Almere City zijn officiële debuut maakt. De promovendus komt naar De Kuip, waar nog wordt gesnakt naar de eerste overwinning van het seizoen. Gooit de ploeg van trainer Slot zondag eindelijk de schroom van zich af?

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.